Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Είχε την ιδέα, την πρότεινε και τον προσέλαβαν.

Ο Δημήτρης Φουράκης, λάτρης του ποδηλάτου, έκανε το χόμπυ του επάγγελμα.
 
Έγινε κούριερ με ποδήλατο.

«Ήταν μια ιδέα που πρότεινα στην DHL, η οποία ήδη είχε ένα έτοιμο δίκτυο διανομέων με αυτοκίνητα, φορτηγάκια και μοτοσυκλέτες. Τους άρεσα, το ξεκινήσαμε και σήμερα έχουν 4 ποδηλάτες: τρεις στην Αθήνα και μία κοπέλα στη Θεσσαλονίκη».

Κάθε μέρα διανύει περίπου 20 χιλιόμετρα με το ποδήλατο, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους τα δέματα που έχει αναλάβει. Φτάνουν όμως γρήγορα;

«Το ποδήλατο είναι ενδεδειγμένη λύση για δρόμους με κυκλοφοριακό πρόβλημα, ή για το κέντρο όταν είναι κλειστό λόγω συγκεντρώσεων ή για άλλους λόγους. Πιστεύω πως έχει λύσει τα χέρια όλων μας σε πολλές περιπτώσεις, ενώ η μεταφορά γίνεται και γρήγορα, καθώς στις περιπτώσεις αυτές είναι το πιο - το μόνο ίσως-ευέλικτο όχημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί».

Και η ασφάλεια στο δρόμο;

«Δεν είναι όπως με τους μοτοσυκλετιστές που αν δεν φορούν κράνους θα τους κόψει κλήση ο τροχονόμος. Σε εμάς, είναι αλήθεια, δεν βεβαιώνονται τροχαίες παραβάσεις. Υπάρχουν όμως προδιαγραφές ασφαλείας τις οποίες, πέραν από την προσωπική ανάγκη του ποδηλάτη να προστατέψει τον εαυτό του, τους επιβάλλει η ίδια η εταιρεία. Το κράνος είναι υποχρεωτικό και η μη χρήση του τιμωρείται με διακοπή της συνεργασίας», μας λέει.

Όσο για την κούραση...

«Το ποδήλατο το αγαπάω Δεν με κουράζει. Και ήδη ήμουν δεινός ποδηλάτης πριν ξεκινήσει η συνεργασία με την DHL, οπότε είμαι καλά προπονημένος», μας λέει χαμογελώντας.