Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 64χρονος και 31χρονος Αλβανός, οι οποίοι κατηγορούνται για Παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπόριο.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, στον 64χρονο κατά το χρόνο που παραλάμβανε δέμα από ΚΤΕΛ σε περιοχή του Δήμου Φαιστού. Όπως προέκυψε το εν λόγω δέμα, είχε δεκαέξι αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολική ποσότητα καπνού, των δεκαέξι κιλών και εκατό γραμμαρίων και δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 64χρονος, θα παρέδιδε τη συγκεκριμένη ποσότητα καπνού, στον 31χρονο, ο οποίος και συνελήφθη χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 811,40 γραμμάρια καπνού.