Ο πρώην Δήμος Βόλου κατέκτησε τον τίτλο του “πρωταθλητή” στα χρέη για το 2010 και αποδεικνύεται ότι οφείλει 450.000 € προς το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων(ΤΥΔΚΥ) για εισφορές των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου από το Σεπτέμβριο του 2010 αλλά και των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου από το Νοέμβριο του 2010.

Επίσης η διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου Βόλου Μαρία Μουσκή, παραπέμπεται στην Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει ως Πειθαρχικό Όργανο, τη Δευτέρα, όπως άφησε να εννοηθεί η πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου.

Ο σύλλογος εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΟΤΑ), ενημέρωσε την κα Μακρή, αλλά και σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε το ΤΥΔΚΥ στο Δήμο Βόλου, οφείλονται εισφορές εργαζομένων, ύψους 450.000 € που με τις προσαυξήσεις μπορεί να φθάσουν και τις 500.000 €!

 

Οι εισφορές αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα για όλους τους εργαζόμενους του δήμου Βόλου και τους μήνες Νοέμβριο 2010 μέχρι και σήμερα για τους εργαζόμενους των Νομικών Προσώπων.


Η αντιδήμαρχος αρμόδια για οικονομικά θάματα, Νατάσσα Οικονόμου, θα διερευνήσει τι δάνεια οφείλονται από τους εργαζόμενους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αν οι συγκεκριμένοι φορείς ζητούσαν η πληρωμή να γίνεται με παρακράτηση μέσω του μισθού τους από το Δήμο και αν αυτό γίνονταν ή όχι.

 

Η Ζέττα Μακρή, με τη λήξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης στην Οικονομική Επιτροπή, ζήτησε από την αντιδήμαρχο να την ενημερώσει αν θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της οικονομικής διευθύντριας για όλα αυτά και με δεδομένο ότι πληροφορήθηκε από τον τύπο ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία συνταξιοδότησης.

Η κα Μακρή ρώτησε επίσης κατά πόσο θα ικανοποιηθεί το αίτημα της παράταξής της να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις στην Οικονομική Επιτροπή οι πρώην δήμαρχοι και πρόεδροι Οργανισμών για το οικονομικό άνοιγμα και η κα Οικονόμου απάντησε ότι θα εξεταστούν όλα στην πορεία και βάσει των στοιχείων που θα προκύπτουν.

Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των απλήρωτων εργαζόμενων για ν’ αποφασίσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του 2010, ο Δήμος Βόλου είναι πιο χρεωμένος Δήμος στην χώρα και ακολουθούν ο πρώην Δήμος Ν. Ιωνίας, οι πρώην Δήμοι Πορταριάς, Αισωνίας, Αγριάς, Ν. Αγχιάλου. Στη συνέχεια ακολουθεί ο πρώην Δήμος Αρτέμιδος, ο Σύνδεσμος Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, ο πρώην Δήμος Ιωλκού και η πρώην Κοινότητα Μακρινίτσας.