Από τη Νέα Υόρκη έως το Μπουένος Άιρες και από την Μάλτα μέχρι την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Εκατομμύρια άνθρωποι απόλαυσαν το βράδυ της Κυριακής την αυγουστιάτικη πανσέληνο, που έκανε πρωταγωνιστική εμφάνιση στον έναστρο ουρανό.

Η Σελήνη βρέθηκε στη μικρότερη απόσταση από τη Γη κατά την τροχιά της (56,896 χιλιομέτρων μακριά από τη Γη), με αποτέλεσμα ένα ματωμένο, ολόγιομο φεγγάρι να ξεπροβάλλει μόλις η νύχτα έπεσε, λούζοντας με το φως του όλον τον κόσμο.

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι ερωτευμένοι γιόρτασαν τον έρωτά τους και αντάλλαξαν όρκους αφοσίωσης, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο είχαν την τιμητική τους. Ο ουρανός της νύχτας της 10ης Αυγούστου φόρεσε τα πιο λαμπερά του χρώματα και όλοι -ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, κοινωνικής θέσης και ηλικίας- χόρεψαν στους ρυθμούς του. Εκτός από την αυγουστιάτικη πανσέληνο, οι απανταχού ταξιδευτές είχαν την ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής να απολαύσουν την πιο φωτεινή βροχή διαττόντων αστέρων, τις ονομαζόμενες Περσείδες.

Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους και μαζί την καλύτερη αυγουστιάτικη γιορτή... Το πιο φωτεινό φεγγάρι είχε για ακόμη μια χρονιά την τιμητική του!

Σούνιο

Άγιος Δομίνικος

Νέα Υόρκη

Tσεχία

Iταλία

Bραζιλία

Iσπανία

Oυάσινγκτον