current views are: 1

11 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση15:22

Αποφυλακίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Αποφυλακίστηκε σήμερα έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Δημοσίευση 15:22’
αρθρο-newpost

Αποφυλακίστηκε σήμερα έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Αποφυλακίστηκε σήμερα έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου Εφετών την Παρασκευή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η προσωρινή κράτηση που του είχε επιβληθεί, αντικαταστάθηκε με τους όρους της επιβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο βουλευτής είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας τον προφυλάκισαν με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ανήκε στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική δράση της.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο βουλευτής είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.


σχετικα αρθρα