current views are: 6

12 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση04:14

«Πάγωσε» η Μύκονος από το τραγικό δυστύχημα

Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως έχασε τη ζωή του ο 10χρονος παραθεριστής οι Μυκονιάτες.

Δημοσίευση 04:14’
αρθρο-newpost

Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως έχασε τη ζωή του ο 10χρονος παραθεριστής οι Μυκονιάτες.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως έχασε τη ζωή του ο 10χρονος παραθεριστής οι Μυκονιάτες.

Το νησί έχει «παγώσει» μετά το τραγικό περιστατικό, όταν το παιχνίδι στη θάλασσα κατέληξε σε τραγωδία.
Το παιδί βρισκόταν στην παραλία «Καλό Λιβάδι» και μαζί με άλλα άτομα είχε ανέβει σε μια θάλασσια «μπανάνα», ένα φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι το οποίο τραβά ένα ταχύπλοο.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος​, το παιδί, που ήταν ελληνικής καταγωγής, έπεσε από τη «μπανάνα» με αποτέλεσμα ακολουθώντας το ταχύπλοο να περάσει πάνω από το κορμί του και να το χτυπά με την προπέλα.

«Αυτό ακριβώς γίνεται με αυτά τα παιχνίδια, το ταχύπλοο που τα τραβάει κάνει μια απότομη στροφή και όλοι πέφτουν στη θάλασσα. Αυτή είναι η ουσία της διασκέδασης. Μετά γυρίζει, τους “μαζεύει” και πάλι από την αρχή», λέει στο newpost ο ναυαγοσώστης Νίκος Γιοβανίδης που προσπαθεί να καταλάβει πώς έγινε το περιστατικό.

 
Ο Νίκος Γιοβανίδης έχει εργαστεί στη συγκεκριμένη παραλία και γνωρίζει τον επιχειρηματία που έχει υπενοικιάσει το χώρο. «Ξέρω πως τηρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, είχε άδεια από το λιμεναρχείο και ήταν πολύ προσεκτικός. Ήταν η κακιά η ώρα», προσθέτει.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί έπεσε από την «μπανάνα» σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να το αντιληφθεί ο νεαρός οδηγός του ταχύπλοου. Μετά την καθιερωμένη μανούβρα επέστρεψε για να παραλάβει τους υπόλοιπους και στην κυριολεξία πέρασε πάνω από το κορμί του παιδιού, καταφέροντάς του με την προπέλα το θανατηφόρο χτύπημα.
 
Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο οδηγός του ταχύπλοου είδε το παιδί να πέφτει και επέστρεψε να το ανασύρει, δεν υπολόγισε, όμως, σωστά και πέρασε πάνω από το κορμί του δεκάχρονου.
 
Ο οδηγός και ο επιχειρηματίας έχουν συλληφθεί και πέρασαν όλη τη νύχτα στο λιμεναρχείο της Μυκόνου ενώ οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος ακόμα ερευνώνται.

σχετικα αρθρα