Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ελεύθεροι αφέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλασσίων σπορ της παραλίας «Καλό Λιβάδι» Μυκόνου και ο οδηγός του ταχύπλοου.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 10χρονου, δηλώνει στο newpost: «Δεν ξέρω τί να πω, ήταν ένα ατυχές συμβάν, ένα περιστατικό που απεύχεται ο καθένας».

Περιγράφοντας την τραγική σκηνή ο Άγης Μπασιανάς λέει στο newpost: «Το παιδί έπεσε από το παιχνίδι στο νερό. Ο οδηγός του ταχύπλοου το είδε και έστριψε για να το ανασύρει. Από λάθος υπολογισμό της θέσης του παιδιού, πέρασε από πάνω του και το χτύπησε».

Για την υπόθεση θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. 

«Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που συνέβη στο νησί μας. Η κοινωνία της Μυκόνου έχει συγκλονιστεί», λέει στο newpost η δήμαρχος Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη. 

«Συμπαραστέκομαι κι εγώ στην οικογένεια. Ελπίζω κι εύχομαι να είναι το τελευταίο τραγικό συμβάν», καταλήγει.

Η σορός του άτυχου παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στο νοσοκομείο Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια, που διατηρεί εξοχικό σπίτι στο «Καλό Λιβάδι», επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα