Στη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι έκαναν... χακάρισμα σε ιστοσελίδα ταξιδιωτικού πρακτορείου, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έπειτα από καταγγελία της συγκεκριμένης εταιρείας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε προκαταρκτική έρευνα, διαπιστώνοντας ότι οι δύο δράστες - που είναι Έλληνες - πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές επιθέσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες διαδικτυακές επιθέσεις - της μορφής Denial of Service (DoS) - κατά των εξυπηρετητών (servers) της εν λόγω ιστοσελίδας από άγνωστους δράστες.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την παρεμπόδιση της ομαλής παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών της εταιρείας και προκάλεσαν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, απώλεια κρατήσεων εισιτηρίων, ύψους περίπου 290.000 ευρώ.

Ακολούθησε η ψηφιακή ανάλυση των αρχείων καταγραφής (log files) των servers της ιστοσελίδας από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και το γεωγραφικό στίγμα των δύο δραστών.

Οι δράστες κλήθηκαν σε απολογία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.