current views are: 2

12 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:13

Γέμισαν με χασίς τη Δυτική Ελλάδα

Δύο μεγάλα κυκλώματα διακίνησης χασίς εξάρθρωσε η αστυνομία.

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

Δύο μεγάλα κυκλώματα διακίνησης χασίς εξάρθρωσε η αστυνομία.

Δύο μεγάλα κυκλώματα διακίνησης χασίς εξάρθρωσε η αστυνομία.

Οι δύο σπείρες διακίνησαν τους τελευταίους οκτώ μήνες περισσότερα από 150 κιλά χασίς σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ζακύνθου.

Ήδη, έχουν συλληφθεί έξι Έλληνες ηλικίας από 31 έως 68 ετών και ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται ακόμη άλλα τέσσερα άτομα ηλικίας 32, 38 και 40 ετών και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία των οποίων, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν 749 γραμμάρια κάνναβης, 212 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, έντεκα κινητά τηλέφωνα κ.α.

Η πρώτη ομάδα στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διακινούσε και προμήθευε ναρκωτικά τη δεύτερη σπείρα, τα μέλη της οποίας, με αρχηγό τον 50χρονο υπήκοο Αλβανίας, αναλάμβαναν να διακινούν το χασίς σε μικρότερες ποσότητες.

Τα μέλη και των δύο σπειρών, φρόντιζαν να παίρνουν μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, ενώ συχνά μετακινούσαν τα ναρκωτικά σε μικρότερους χώρους αποθήκευσης, ενώ κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους τηλεφωνικών συνομιλιών φρόντιζαν να χρησιμοποιούν «συνθηματικές λέξεις» για την πώληση των ναρκωτικών. 

Επίσης, άλλαζαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων σε τακτά χρονικά διαστήματα.


σχετικα αρθρα