Πάνω από 25.000 ευρώ απέσπασαν σε διάστημα έξι μηνών δύο δικηγόροι από ιδιοκτήτη εταιρείας ψηκτικών μηχανημάτων, πείθοντάς τον πως θα υπογράψει με μεγάλο τραπεζικό όμιλο σύμβαση ανάθεσης συντήρησης, ύψους 10.000.000 ευρώ.

Ο ένας εκ των δικηγόρων, 31 ετών, είπε στον επιχειρηματία πως διαθέτει γνωριμίες στον τραπεζικό όμιλο και πως θα μεσολαβούσε για την υπογραφή της σύμβασης. Του σύστησε επίσης τον 32χρονο συνεργό του, παρουσιάζοντάς τον ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ομίλου. 

Ο 32χρονος δικηγόρος μιλούσε για έξι μήνες τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ψηκτικών μηχανημάτων, ο οποίος έδωσε συνολικά 25.000 είτε κάνοντας τραπεζικές καταθέσεις είτε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον 31χρονο. 

Επίσης, σύμφωνα με τον παθόντα, η εταιρεία του υπέστη ζημιά ύψους 1.000.000 ευρώ, λόγω προετοιμασιών στις οποίες προέβη για την ανάθεση της σύμβασης. 

Για την υπόθεση παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν τα διαδικτυακά ίχνη και επίμαχες τηλεφωνικές κλήσεις και εντοπίστηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο ανδρών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση. Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας από τους εμπλεκόμενους είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια απάτη.