«Ανάσες» δροσιάς από το κύμα καύσωνα προσφέρουν στους πολίτες οι κλιματιζόμενες αίθουσες που διατίθενται στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνεδριακό Κέντρο της Helexpo «Ιωάννης Βελλίδης», στο χώρο της ΔΕΘ, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως και τις 16 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.    Οι πολίτες και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα εντός του κλιματιζόμενου χώρου του συνεδριακού κέντρου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, θα παρέχει κλιματιζόμενους χώρους στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (στις οδούς Σαχτούρη 1 και Αλεξανδρείας 27) και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Μοναστηρίου 62). Οι χώροι θα λειτουργήσουν ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έως και το Σάββατο, 16 Αυγούστου.

Μέχρι και το Σάββατο η δημοτική αρχή του Δήμου Νεάπολης-Συκεών αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι, προκειμένου να φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και οικογένειες που δεν έχουν κλιματιστικό στο σπίτι. Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται:

  • στη Δημοτική Ενότητα Συκεών στο Γ' ΚΑΠΗ - ΚΗΦΗ (Μεσολογγίου) και στο δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών, 
  • στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης στο Α' ΚΑΠΗ (Κουντουριώτη 29), 
  • στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου στο Γ' ΚΑΠΗ (Λεωφόρος Οχι) και 
  • στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων στην αίθουσα συσκέψεων και το ΚΑΠΗ στο πρώην δημαρχείο.