Δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Καρυάς στη Λευκάδα την τραγωδία που «χτύπησε» το χωριό τους.

Κτίριο που χρησιμοποιούνταν ως αποστακτήριο τσίπουρου και βρίσκεται στα ορεινά του χωριού κοντά στο νεκροταφείο, έγινε παγίδα θανάτου για τρεις άτυχους άνδρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί ένας πυροσβέστης και ένας ακόμη κάτοικος του χωριού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως αναφέρει το aromalefkadas.gr, ο ιδιοκτήτης μπήκε στο υπόγειο του κτιρίου το οποίο όπως αναφέρουν οι γείτονες πιθανόν ήταν γεμάτο δηλητηριώδη αέρια από αναθυμιάσεις

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχασε τις αισθήσεις του. 

Τον αναζήτησαν άλλα δύο άτομα που μπήκαν στο υπόγειο για να τον βρουν και είχαν την ίδια τραγική τύχη.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ασθενοφόρα. 

Άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τους τρεις άτυχους άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Όπως λέει στο newpost ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταείδης, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί ένας ακόμη κάτοικος - γιος ενός εκ των θανόντων- και ένας πυροσβέστης που έκαναν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Ο κ. Δρακονταείδης βρέθηκε στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάστασή τους: «Δεν εμπνέει ανησυχία, ο πυροσβέστης προληπτικά παραμένει στο νοσοκομείο ενώ ο νεαρός πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Καρυάς, το υπόγειο του κτιρίου ήταν ημιτελές κατασκευαστικά, καθώς από  το περασμένο καλοκαίρι -όταν «έπεσαν» τα μπετά- ήταν κλεισμένο στεγανά.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας, Γιάννης Γρηγορόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά τις προσπάθειες που έγιναν από τους γιατρούς της Λευκάδας για τους τρείς άτυχους άνδρες.

«Περί την ώρα 15.15 μέσω ΕΚΑΒ προσεκομίσθησαν νεκροί  διαδοχικά από την Καρυά Λευκάδος  έπειτα από αναφερόμενη εισπνοή αναθυμιάσεων σε δεξαμενή παραγωγής αλκοολούχου ποτού, τρεις άνδρες ηλικίας 63 ετών, 57 ετών και 65 ετών. Κατά την εισαγωγή τους στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων περιστατικών) έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης από την ομάδα ανάνηψης του νοσοκομείου (αναισθησιολόγο, χειρουργό – εντατικολόγο και παθολόγο) για περίπου 40 λεπτά στον καθένα η οποία , δυστυχώς, δεν απέδωσε. Οι άτυχοι άνδρες θα παραπεμφθούν για νεκροψία – νεκροτομή ως ορίζει ο νόμος».