Ένα υμνητικό αφιέρωμα στη Ζάκυνθο φιλοξενεί η ιταλική La Repubblica, αναδεικνύοντας όλες τις ομορφιές του νησιού και τα τοπικά του προϊόντα. 

Λέγοντας ότι η ξακουστή παραλία «Ναυάγιο» κόβει κυριολεκτικά την ανάσα και τονίζοντας ότι στο νησί του Ιονίου γεννήθηκε ο σπουδαίος Ιταλός ποιητής, Ούγκο Φόσκολο, φιλοξενεί στις σελίδες της ένα μεγάλο τουριστικό αφιέρωμα στον ελληνικό προορισμό. 

«Δαντελένιες, κρυστάλλινες παραλίες, πυκνή βλάστηση, φιλόξενοι κάτοικοι και τοπικό μέλι που ικανοποιεί τον ουρανίσκο». Έτσι περιγράφει η αρθρογράφος της εφημερίδας τις ομορφιές της Ζακύνθου, μην παραλείποντας να κάνει ειδική αναφορά στα μικρά χωριουδάκια με τους ελαιώνες αλλά και σε άλλα ανεξερεύνητα μέρη του νησιού, που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο έλξης πολλών τουριστών. 

Ξεχωριστό τμήμα του άρθρου αφιερώνεται στις παραλίες που ανήκουν στον «κόλπο με τις χελώνες» με την ιταλική εφημερίδα να αναφέρει μία προς μία τις παραλίες που αποτελούν τον «κόλπο με τις χελώνες», έτσι ώστε οι ιταλοί τουρίστες να σεβαστούν το ελληνικό περιβάλλον.