Μπαράζ παραιτήσεων σημειώνεται στη Μύκονο μετά τον τραγικό χαμό του 10χρονου παιδιού ενώ βρισκόταν σε θαλάσσιο παιχνίδι. 

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι παραιτήθηκαν, με τη μία να καταγγέλλει ότι η στάση του δήμου είναι σκόπιμα ανεκτική στα θέματα των παραλιών. 

Όπως αναφέρει το mykonospress.gr, οι Νίκος Σαλάχας και Άννα Καμμή, αμφότεροι μέλη της επιτροπής δημοπρασιών, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από την συγκεκριμένη επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, έπειτα και από την αναβολή της συνεδρίασης της επιτροπής. 

Οι παραιτήσεις αυτές σημαίνουν πως δεν θα μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα κομμάτι παραλίας ή οποιοδήποτε πλωτό μέσο μέχρι να αντικατασταθούν οι δύο παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην επιστολή παραίτησης ο Νίκος Σαλάχας τόνισε: 

«Με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτησή μου από αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής δημοπρασιών. Μετά τον τραγικό άδικο θάνατο του δεκάχρονου παιδιού, η συνείδησή μου και τα συναισθήματά μου ως πατέρας κατέστησαν απαγορευτικό να συμμετέχω σε διαδικασία δημοπράτησης θαλάσσιων σπορ του Δήμου.

Η συνειδητοποίηση του σημερινού εφιάλτη με τον άδικο θάνατο του παιδιού είναι η ρεαλιστική δυνατότητα να συνεργήσουμε στη αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών γεγονότων. Θεωρώ ότι πλέον οι σχετικές αποφάσεις του Δήμου τίθενται στο μικροσκόπιο όλης της Ελλάδας.

Στο σημερινό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι εικόνες, οι συμβολισμοί και η επικοινωνιακή ικανότητα των δρώντων, η ισχύς ενός Δήμου δεν προέρχεται μόνο από το οικονομικό κεφάλαιό του αλλά και από το κύρος του και την ικανότητά του να εμπνέει την εμπιστοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία .

Παρακαλώ όπως προβείτε στις ενέργειες αντικατάστασής μου για την συνέχεια και υλοποίηση των διαδικασιών που έχετε αποφασίσει».

Από την πλευρά της η  Άννα Καμμή σημεριώνει:

«Οι λόγοι που με αναγκάζουν να δηλώσω παραίτηση είναι οι ακόλουθοι:

* Θεωρώ ότι όλες οι ενέργειες του Δήμου για την δημοπράτηση των παραλιών έγιναν σκανδαλωδώς καθυστερημένα
επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να έχουν καταπατήσει δημόσιο χώρο με την ανοχή του Δήμου και ότι η εν γένει στάση του Δήμου στα θέματα εκμετάλλευσης των παραλιών είναι σκόπιμα ανεκτική.

* Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της επιτροπής να εφαρμόσει το άρθρο 29 της διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας η οποία έχει ψηφιστεί με την απόφαση 52/ 2014 από την οικονομική επιτροπή του Δήμου στις 30/6/201 και να αποκλείσει από την διαδικασία της δημοπρασίας επιχειρηματίες για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν καταγγελίες- παράπονα έγγραφα ή προφορικά.

Το παραπάνω ήταν και πρότασή μου κατά την συνεδρίαση της επιτροπής αυτής στις 15/7/2014 η οποία μειοψήφησε και έτσι τελικά στην δημοπρασία πήραν μέρος στην δημοπρασία επιχειρηματίες με βεβαιωμένες καταγγελίες».