Πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το σημερινό σκηνικό του καιρού.

Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατα τόπους έντονα. Βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά

Οι άνεμοι θα πνέουν στην αν. Μακεδονία και τη Θράκη βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία στην Κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς. Στη δ. Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για τη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. 

ΟΙ άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα ανατολικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα νότια δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Στα νησιά θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 24 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
Άνεμοι : Βόρειοι 4-6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 22 μέχρι 36 βαθμούς

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τη Θεσσαλονίκη. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 33 βαθμούς