Έξαλλοι είναι οι επαγγελματίες του Ναυπλίου και των γύρω τουριστικών περιοχών όπως του Τολού και του Δρεπάνου με το νέο μπλακ άουτ που τους ..."χάρισε" η ΔΕΗ την πιο σημαντική ημέρα του καλοκαιριού. 

«Τώρα περιμένουμε να δούμε λίγο κόσμο στα καταστήματά μας και την κρίσιμη ώρα βυθιστήκαμε στο σκοτάδι. Από τα εστιατόρια σηκώθηκαν να φύγουν, από τα τουριστικά μαγαζιά δεν ξέρεις τι να πρωτοφυλάξεις, αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», έλεγε ιδιοκτήτης ταβέρνας στο κέντρο του Ναυπλίου. 

«Τους λογαριασμούς όμως της ΔΕΗ θα τους πληρώσουμε κανονικά, δεν θα μας κάνουν έκπτωση για τη ζημιά που μας κάνανε;», αναρωτιόταν αγανακτισμένος εστιάτορας από το Τολό. 

Για περισσότερο από μισή ώρα το Ναύπλιο και μεγάλο μέρος των γύρω δήμων βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο μετασχηματιστή στο κέντρο διαχείρισης της ΔΕΗ στη Δαλαμανάρα. 

Οι κάτοικοι του Ναυπλίου έχουν ζήσει και άλλοτε στο παρελθόν τέτοια καλοκαιρινά μπλακ άουτ, αλλά, μετά από τις όποιες βλάβες, θα περίμεναν η ΔΕΗ να έχει αποκαταστήσει το δίκτυο για το οποίο πληρώνουν ακριβά οι πολίτες.
 
Οι επαγγελματίες που θέλουν να κινηθούν με κάθε τρόπο εναντίον των υπευθύνων έχουν απόλυτο δίκιο. "Αυτές τις ημέρες περιμένουν να δουλέψουν", όπως λένε, ακόμα και τα 30 λεπτά την κρίσιμη ώρα του φαγητού οι απώλειες είναι μεγάλες. 

Όσο κι αν οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για ελλείψεις προσωπικού στη διαχείριση ισχύος δεν δικαιολογείται τις ημέρες με τόσο κόσμο να συμβαίνει διακοπή του ηλεκτρικού που γυρίζει την ιστορική πόλη πολλούς αιώνες πίσω.