Διάρρηξη με βανδαλισμούς σημειώθηκε απο ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δυο περιστατικών, τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άγνωστοι απέσπασαν απο το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής στους τοίχους. 

«Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας οι  βανδαλισμοί που σημειώθηκαν καθώς και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη και όπως τονίζει θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το υπουργείο αναφέρεται στο έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005, λέγοντας πως είναι πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό.

Επίσης όπως αναφέρει με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, το σχολείο βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

«Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό της διάρρηξης με βανδαλισμούς σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δυο περιστατικών το βράδυ της 14ης και της 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.