Στον Εισαγγελέα Ναυπλίου οδηγήθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι- συγγενείς για την δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας. Τα μέλη της οικογένειας φέρεται να δήλωσαν ότι δεν άντεχαν άλλο αυτό το δράμα καθώς ο 39χρονος όποτε τους επισκεπτόταν τους απειλούσε και τους χτυπούσε.
 
Νωρίτερα, την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 39χρονου στο Άστρος, το πτώμα του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα σε αυτοκίνητο ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση και ότι συγκεκριμένα μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του τμήματος ασφαλείας Τρίπολης προέκυψε ότι δράστης είναι ο πατέρας του, ο οποίος είναι 75 ετών. 

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι συμμετοχή για διάφορες πράξεις είχαν κι άλλα μέλη της οικογένειες του. Για το λόγο αυτό έγιναν συνολικά πέντε συλλήψεις. Πάντοτε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, τα αίτια ήταν ότι «υπήρχε μία χρόνια διαφορά στην οικογένεια μεταξύ πατέρα και γιου και προχθές είχαμε το τραγικό αυτό συμβάν.

Όλη η οικογένεια μπλεγμένη στο έγκλημα

Ο πατέρας ομολόγησε και τη δολοφονία αλλά και τον εμπρησμό του αυτοκινήτου, παράλληλα όμως στην υπόθεση αυτή έχουν εμπλοκή και άλλα μέλη της οικογένειας.»

Όπως αποκάλυψε η Αστυνομία, «το μεσημέρι της 15ης Αυγούστου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχανε οι δύο τους, τον περίμενε ο πατέρας στο σπίτι και με δίκαννο τον πυροβόλησε τρεις φορές. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του αδελφού του πατέρα, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του θύματος και τις έκρυψαν στον κήπο, το μετάφεραν και το περίλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά για να μην αφήσουν ίχνη.

Η μητέρα του δράστη και η θεία του θύματος συμμετείχαν από τα μέχρι τώρα στοιχεία με σκοπό να αποκρύψουν τα ίχνη και τα άλλα στοιχεία που υπήρχαν κατά τη στιγμή της εγκληματικής ενέργειας. Μετά, οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν από το σημείο από το 53χρονο γαμπρό τους

Οι δράστες είναι 5 και θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε ότι ο δράστης αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, λέγοντας ότι ο γιος του έφυγε με κάποιους άγνωστους. Στη συνέχεια όμως ομολόγησε. «Η δολοφονία έγινε γύρω στις 3 το μεσημέρι και σε μίση με μία ώρα τον μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου. Η σωρός του είχε βρεθεί απανθρακωμένη προχθές το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στο Άστρος Αρκαδίας, στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Όπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος και συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις και συγκεκριμένα, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος).

Πως έγινε

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 15.8.2014 το μεσημέρι, στο Άστρος Αρκαδίας, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο 75χρονος, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο 75χρονος), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριλήφθησαν στη σχετική δικογραφία.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι προαναφερόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.