Σοκάρει η κατάθεση του 75χρονου πατέρα που δολοφόνησε τον γιο του άγρια  ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Άστρος Κυνουρίας. Την ίδια ώρα ανακριτή Ναυπλίου εμφανίστηκαν σήμερα ο θείος, η θεία και ο γαμπρός του 39χρονου.

Με απόλυτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα ο 75χρονος περιέγραψε τι συνέβη στην αυλή του σπιτιού του ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

«Στο σπίτι δεν ήταν κανείς. Τον περίμενα στο μπαλκόνι. Μόλις έφτασε άρχισε να χτυπά την πόρτα. "Η μάνα σου λείπει. Εσύ δεν έχεις κλειδιά;" του φώναξα», είπε περιγράφοντας τι προηγήθηκε της αποτρόπαιας δολοφονίας.

«Πήρε μια γλάστρα και μου την πέταξε από την αυλή στο μπαλκόνι. Εγώ τον πυροβόλησα με το δίκαννο με ένα μονόβολο. Έπεσε κάτω» είπε ακόμα συμπληρώνοντας ότι έριξε τον πρώτο από τους συνολικά τρεις πυροβολισμούς.

Την ίδια ώρα, ο αδελφός του 75χρονου παιδοκτόνου, αφέθηκε ελεύθερος, με την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, τρεις εκ των των κατηγορουμένων για τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελέυθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο θείος του θύματος, ο οποίος κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και εμπρησμό, υποστήριξε ότι έμαθε για το έγκλημα  την επόμενη ημέρα και μετά την ομολογία του αδελφού του, ενώ το ίδιο υποστήριξε σύζυγός του.

Ο γαμπρός της οικογένειας, που κατηγορείται για ψευδορκία, υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή, σε απόσταση 60 χλμ. από το Άστρος.

Το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν αναμένεται να βρεθούν οι γονείς του θύματος.