Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν θέλουν να δηλώσουν ότι είναι ακόμη μακριά, ή όχι, ενώ ταυτόχρονα τηρούν σιγή ιχθύος για τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στο διαμέρισμα στα Πατήσια.

«Οι πιθανότητες για ένα μεγάλο χτύπημα- απάντηση στη σύλληψη Μαζιώτη είναι πράγματι πολλές και παραμένουν. Δεν αποκλείεται μέλη του Επαναστατικού Αγώνα να έχουν σχεδιάσει ήδη τις κινήσεις τους. Ωστόσο για αυτούς προέχει η κάλυψη της Ρούπα» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο newpost.

Ο Νίκος Μαζιώτης επίσης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών έδωσε το δικό του μήνυμα μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού με αποδέκτη τη σύντροφό του. «Θα της έλεγα ότι είμαι καλά και με ηθικό ακμαίο, να μείνει ελεύθερη να μεγαλώσει τον γιο μας και ότι παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται» ανέφερε και σχετικά με την οργάνωση υποστήριξε ότι «είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, όχι μόνο πολιτικά αναγκαίος και εφικτός ο ένοπλος αγώνας, αλλά και καθοριστικός παράγοντας για την υποδαύλιση των συστημικών προβλημάτων και υπεραμύνθηκε της συνέχισης των επιθέσεων.

Χρυσός ή άνθρακας τα Πατήσια;

Την ίδια ώρα, στο σπίτι στα Πατήσια, που δεν βρέθηκαν όπλα, ο Νίκος Μαζιώτης και μέλη της ομάδας έβρισκαν... καταφύγιο σε καταστάσεις ασφαλείας, όμως οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό της γιάφκας της οργάνωσης που αρχικά είχε εκτιμηθεί οτι βρίσκεται στα Πατήσια, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν συχνή κίνηση του συλληφθέντα στον σταθμό ηλεκτρικού του Αγίου Νικολάου.

Το διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα πάντως το οποίο είχε ενοικιαστεί πριν ένα χρόνο από άτομο που χρησιμοποιούσε πλαστά στοιχεία ταυτότητας, είχε εντοπιστεί από καιρό από τους αστυνομικούς, ωστόσο, δεν έκαναν έφοδο περιμένοντας ότι κάποιο από τα μέλη της οργάνωσης πιθανότατα θα το επισκέπτονταν. 

Το διαμέρισμα το τελευταίο μισό χρόνο φέρεται ότι ήταν άδειο. Θεωρούμε ότι πρόκειται για οίκημα ασφαλείας, που για άγνωστο λόγο τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. 

Στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, ούτε όμως και του Γιώργου Πετρακάκου που συμμετείχε στις ληστείες σε Ακράτα και Μέθανα με τον συλληφθέντα, πλέον, τρομοκράτη. 

Πηγές της Κατεχάκη εκτιμούν ότι πρόκειται για γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τουλάχιστον τρία πρόσωπα του λεγόμενου κοινού ποινικού εγκλήματος, που η μόνη τους διασύνδεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι ο Νίκος Μαζιώτης. Σύμφωνα με το Έθνος και ο ενοικιαστής φέρεται να έχει συμμετοχή σε κάποιες από τις έξι ληστείες τραπεζών που αποδίδονται στον  Μαζιώτη και στους συνεργούς του και τα... φώτα των ερευνών στρέφονται στην περίοδο που ο Μαζιώτης άρχισε «ζύμωση» με τους ποινικούς μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΝ. ΓΑΛ.