Αναστάτωση έχει προκαλέσει η εμφάνιση ευλογιάς σε κοπάδια στον Έβρο.

Η νόσος εμφανίστηκε στην περιοχή του Σουφλίου και από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες ελήφθησαν ανάλογα μέτρα προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό άνοιξε και πάλι η τάφρος στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα οχήματα που προέρχονται από τον Έβρο. 

Παράλληλα με την τάφρο της Εγνατίας Οδού, ανάλογες υποδομές λειτουργούν σε δύο εισόδους του Δέλτα Ποταμού Έβρου και ένα στο χωριό Βρυσούλα, ενώ επίκειται η λειτουργία τάφρου στο Δέρειο.

Από τις 18 Ιουνίου, οπότε επανεμφανίστηκε η νόσος στο Σουφλί, θανατώθηκαν 8.180 ζώα στο νομό Έβρου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην εφημερίδα «Χρόνος» ο διευθυντής της περιφερειακής κτηνιατρικής υπηρεσίας ΑΜΘ Αχιλλέας Σαχμπατζίδης

Μόλις χθες,  Δευτέρα 18 Αυγούστου, θανατώθηκαν τρία κοπάδια με 430 ζώα στην περιοχή των Κήπων. Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου οι κτηνιατρικές υπηρεσίες θανάτωσαν ένα ακόμη κοπάδι στο οποίο εντοπίστηκε η ευλογιά. «Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η νόσος εμφανίστηκε σε 49 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 8.180 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι σήμερα», ανέφερε σχετικά ο κ. Σαχμπατζίδης.