Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ομολόγησε αφού συνελήφθη, όπως νωρίτερα αποκάλυψε το newpostο 19χρονος φερόμενος ως δράστης που εντοπίστηκε στην Καλαμάτα. Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας κατάγεται και ζει στην Καλαμάτα. Πρόκειται για το άτομο το οποίο οι αστυνομικοί έκριναν αρχικά ως βασικό δράστη εκείνον δηλαδή που πυροβόλησε με καραμπίνα τα δύο θύματα. Ο 19χρονος «έδωσε» τον συνεργό του, που είναι θέμα ωρών να συλληφθεί.

Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμη αν και η αστυνομία είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του. 

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη καθώς αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή ο συνεργός του 19χρονου και προσδιορίζεται πλέον ο τόπος του εγκλήματος. Ως κίνητρο της δολοφονίας αναφέρεται από τον συλληφθέντα το εμπόριο αναβολικών και το οικονομικό deal που δεν έκλεισε καθώς κάτι μεταξύ των δύο πλευρών στράβωσε, ενώ υπαινίχθηκε ότι ήταν ζήτημα τιμής.

Η πράξη πρωτοφανούς βιαιότητας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, υποδεικνύει ότι ο δράστης με τον συνεργό του ήρθαν στα χέρια με τα δύο θύματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να τους «εξεφτελίσουν» ρίχνοντάς τους κάτω. Τα θύματα πυροβολήθηκαν  από κοντά δείχνοντας την βιαιότητα της πράξης.

Νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την μοτοσυκλέτα με την οποία τα δύο θύματα έφυγαν από το μπαρ στην Καλαμάτα για να πάνε στο μοιραίο ραντεβού με τον 19χρονοκαι τον συνεργό του που γνώριζαν από το γυμναστηρίο. Η μοτοσυκλέτα σύμφωνα με πληροφορίες του newpost βρέθηκε στην Καλαμάτα και μάλιστα σε κεντρικό σημείο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία δύο νεαρών φίλων στη Μεσσηνιακή Μάνη είχε.... μαφιόζικα χαρακτηριστικά και η αστυνομία προχώρησε αρχικά σε πολλές προσαγωγές υπόπτων που ήταν παρέες των θυμάτων από το γυμναστήριο, ενώ σημαντική βοήθεια στις έρευνες αποτέλεσε η άρση απορρήτου στις κλήσεις των θυμάτων.

Ο τόπος του εγκλήματος δεν έχει γνωστοποιηθεί. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών ανέφεραν από την αρχή ότι η δολοφονία με κυνηγετικό όπλο έγινε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια ή οι δράστες άφησαν τα πτώματα σε γκρεμό στην αγροτική περιοχή στον Κάμπο της Μάνης Μεσσηνίας. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα θύματα από το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων.

Αν και τα αποτελέσματα της πλήρους ιατροδικαστικής εξέτασης δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα δύο θύματα πυροβολήθηκαν με καραμπίνα από κοντινή απόσταση, ενώ προηγήθηκε ξυλοδαρμός. Ωστόσο, το γεγονός ότι στις έρευνες συμμετέχει και ομάδα από την Αθήνα από το Τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ δείχνει ότι η Αστυνομία εξέταζε και το ενδεχόμενο οι ύποπτοι για τη δολοφονία να έχουν σχέση με κυκλώματα εκβιαστών ή άτομα που θέλουν να «χτίσουν» όνομα στον χώρο του υποκόσμου και δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Οι νεαροί ειδοποίησαν συγγενικά τους πρόσωπα νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης ότι πάνε για μια δουλειά στην Καλαμάτα, όπου ήδη βρίσκονταν για διασκέδαση, και θα αργήσουν.

Ωστόσο, η ώρα πέρασε και συγγενής του ενός θύματος δήλωσε την εξαφάνιση των δύο ανδρών στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Αστυνομικές πηγές της Διεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας είδαν από την αρχή ότι ο Κωνσταντίνος Σγούρος και ο Γιάννης Κομμάτης έπεσαν θύματα ενός... ραντεβού θανατού.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται με μεγάλη επιτυχία από τους άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Λάτρευαν τη γυμναστική και τα αυτοκίνητα

Ο Κωνσταντίνος Σγούρος όπως φαίνεται και από το προφίλ του στο Facebook λάμβανε μέρος και σε διαγωνισμούς bodybuilding ενώ είχε στο σώμα του πλήθος τατουάζ. Εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής και έμενε στον Πειραιά και επισκεπτόταν συχνά την Καλαμάτα. Ο Γιάννης Κομμάτης ήταν οπλίτης στο Στρατού Ξηράς και καταγόταν από την Σάμο. Οι δύο φίλοι μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τα αυτοκίνητα και τη γυμναστική.