current views are: 11

20 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση12:26

ΣΟΚ στο Βόλο: Καταγγελίες για ομαδικό βιασμό στο αναμορφωτήριο

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από τις αποκαλύψεις για διπλό βιασμό στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Δημοσίευση 12:26’
αρθρο-newpost

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από τις αποκαλύψεις για διπλό βιασμό στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από τις αποκαλύψεις για διπλό βιασμό στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερία «Ταχυδρόμος», στην εισαγγελία υπάρχουν στοιχεία για βιασμό ανήλικων τροφίμων από άλλους τρόφιμους.

Δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 15-16 ετών, ένας Έλληναςκαι ένας αλλοδαπός κακοποιούνταν σεξουαλικά από ισάριθμους συνομήλικους τροφίμους στις τουαλέτες του Ιδρύματος μεταμεσονύχτιες ώρες.

Όπως περιγράφει το ρεπορτάζ, ο φύλακας απουσίασε από το Ίδρυμα από τις 2 έως και τις 3:30 τα ξημερώματα. Πριν φύγει, όπως ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα, έλεγξε τους θαλάμους και όλα τα παιδιά βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Όταν γύρισε, τα κρεβάτια ήταν κενά. Ο υπάλληλος αναζήτησε τα παιδιά και τα βρήκε στις τουαλέτες να κακοποιούνται σεξουαλικά από άλλους τροφίμους.

Οι δύο τρόφιμοι που καταγγέλθηκαν για βιασμό δεν δίστασαν να απειλήσουν τον ίδιο τον υπάλληλο ότι εάν μιλούσε θα τον έσφαζαν.

Εναντίον των δύο δραστών η Εισαγγελία Βόλου άσκησε την Κυριακή ποινική δίωξη για βιασμό και απειλή. Επιπλέον, συνέχιση της παραμονής τους στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ενήμερο για τις ελλείψεις στο προσωπικό εδώ και καιρό αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν σε χώρους, όμως δεν προέβη σε καμία ενέργεια επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια.

Στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 22 τρόφιμοι. Το Ιδρυμα ανήκει στην υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Φιλοξενεί παιδιά που έχουν αναπτύξει παραβατική συμπεριφορά και αντιμετωπίζουν δυσχέρειες κοινωνικής προσαρμογής με σκοπό την αγωγή, την κοινωνική στήριξη, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των ανήλικων.

Στο Ιδρυμα εισάγονται ανήλικοι στους οποίους έχει επιβληθεί το αναμορφωτικό μέτρο της τοποθέτησης σε κατάστημα αγωγής. Επίσης εισάγονται ανήλικοι οι οποίοι διαβιώνουν σε κοινωνικό περιβάλλον ατόμων τα οποία τελούν κα’ έξη και κατ’ επάγγελμα αξιόποινες πράξεις.


σχετικα αρθρα