Οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σωρεία διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία σε όλη τη χώρα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 35 ετών, μία 36χρονη επίσης από την Αλβανία, μία 34χρονη υπήκοος Βελγίου και δύο Έλληνες, ηλικίας 50 και 41 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον Μάρτιο του 2012, οι δράστες, διέρρηξαν με τη μέθοδο του «ριφιφί» κοσμηματοπωλείο στο Μεσολόγγι, αφαιρώντας κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών σε κοσμηματοπωλεία με την ίδια μέθοδο.

Βασικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 30 και 29 ετών, οι οποίοι με την βοήθεια και των άλλων μελών της οργάνωσης, επισκέπτονταν τα κοσμηματοπωλεία λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσουν τις διαρρήξεις, με σκοπό την αναγνώριση και την εξερεύνηση του χώρου.

Η σπείρα είχε διαπράξει κλοπές σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως στις Σέρρες, στις Σοφάδες Καρδίτσας, στον Βόλο και στα Νέα Παλάτια Ωρωπού,

Όσον αφορά τον ρόλο των Ελλήνων, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν περιφερειακό ρόλο, αναλαμβάνοντας να προμηθεύουν έναντι χρηματική αμοιβής, τα άλλα μέλη, με νέους αριθμούς καρτοκινητών, οι οποίοι ήταν στο όνομά τους, προκειμένου να δυσκολεύεται ο εντοπισμός τους.

Επίσης, σε βάρος του 30χρονου και του 29χρονου αλλοδαπού, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή κάθειρξης 12 έτη.

Σε βάρος των προαναφερθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.