current views are: 4

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση04:03

Παραδόθηκε και ο δεύτερος δράστης του φονικού στη Μάνη

Παραδόθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ο δεύτερος δράστης του διπλού φονικού στη Μεσσηνιακή Μάνη, συνοδεία του συνηγόρου του.

Δημοσίευση 04:03’
αρθρο-newpost

Παραδόθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ο δεύτερος δράστης του διπλού φονικού στη Μεσσηνιακή Μάνη, συνοδεία του συνηγόρου του.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Παραδόθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ο δεύτερος δράστης του διπλού φονικού στη Μεσσηνιακή Μάνη, συνοδεία του συνηγόρου του. Οι δύο 19χρονοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πως έγινε το φονικό στην Καλαμάτα- Τα… λάθη των νεαρών δραστών 

Οι τηλεφωνικές κλήσεις των θυμάτων λίγο πριν το έγκλημα αποδειχτήκαν χρυσός για τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας που έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο εντοπισμός και η απολογία του συνεργού αναμένεται να αλλάξει αρκετά δεδομένα της υποόθεσης. 

Οι έρευνες στον «κύκλο» των θυμάτων καθώς και η άρση του απορρήτου οδήγησαν στον 19χρονο γιο γνωστής οικογενείας της πόλης και φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας που από την αρχή εκτιμήθηκε ως ο βασικός ύποπτος και στη συνέχεια κατά ομολογία του συμμετείχε στην δολοφονία του Κωνσταντίνου Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη

Το φονικό όπλο, η καραμπίνα, φέρεται να ανήκει στην οικογένεια και χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο βράδυ. Και οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών λένε ότι ο 19χρονος με τον συνομήλικο συνεργό του πήγαν στο ραντεβού για να λογαριαστούν με τα θύματα, κυρίως με τον Σγούρο, για αθέτηση οικονομικής συμφωνίας σχετικά με αναβολικά

Ο φερόμενος ως δράστης στην ομολογία του «έδωσε» τον συνεργό του ως κύριο υπαίτιο του εγκλήματος. Ωστόσο, οι δυο τους φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν στο πλάνο της διαφυγής και ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους αφού ο ένας εξαφανίστηκε και ο άλλος βρισκόταν στην οικία του. 

Νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την μοτοσυκλέτα με την οποία τα δύο θύματα έφυγαν από το μπαρ στην Καλαμάτα για να πάνε στο μοιραίο ραντεβού με τον 19χρονο και τον συνεργό του που γνώριζαν από το γυμναστήριο για μια δήθεν αγοραπωλησία ΙΧ. Η μοτοσυκλέτα σύμφωνα με πληροφορίες του newpost βρέθηκε στην Καλαμάτα και μάλιστα σε κεντρικό σημείο που είχαν αφήσει οι δράστες. 

Η δολοφονία δύο νεαρών φίλων στη Μεσσηνιακή Μάνη είχε…. μαφιόζικα χαρακτηριστικά και η αστυνομία προχώρησε αρχικά σε πολλές προσαγωγές υπόπτων που ήταν παρέες των θυμάτων από το γυμναστήριο. Ο ξυλοδαρμός όμως εκτιμάται ότι έγινε στη διαδρομή προς το τελικό σημείο συνάντησης καθώς τα θύματα μπήκαν σε όχημα των δραστών για να πάνε όλοι μαζί. 

Ο τόπος του εγκλήματος δεν έχει γνωστοποιηθεί επίσημα . Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών ανέφεραν από την αρχή ότι η δολοφονία με κυνηγετικό όπλο έγινε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια ή οι δράστες άφησαν τα πτώματα σε γκρεμό στην αγροτική περιοχή στον Κάμπο της Μάνης Μεσσηνίας.  Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε σκόπιμα καθώς εκεί πετιούνται νεκρά ζώα. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα θύματα από το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων. 

Οι νεαροί ειδοποίησαν συγγενικά τους πρόσωπα νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης ότι πάνε για μια δουλειά στην Καλαμάτα, όπου ήδη βρίσκονταν για διασκέδαση, και θα αργήσουν. 

Ωστόσο, η ώρα πέρασε και συγγενής του ενός θύματος δήλωσε την εξαφάνιση των δύο ανδρών στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Αστυνομικές πηγές της Διεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας είδαν από την αρχή ότι ο Κωνσταντίνος Σγούρος και ο Γιάννης Κομμάτης έπεσαν θύματα ενός… ραντεβού θανατού.


σχετικα αρθρα