current views are: 3

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση09:45

Καλαμάτα: Τα τρία στοιχεία που «έλυσαν» την υπόθεση της διπλής δολοφονίας

Oι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας γρήγορα έλυσαν το κουβάρι του μυστηρίου πίσω από την άγρια δολοφονία των δύο νεαρών στην Καλαμάτα.

Δημοσίευση 09:45’
αρθρο-newpost

Oι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας γρήγορα έλυσαν το κουβάρι του μυστηρίου πίσω από την άγρια δολοφονία των δύο νεαρών στην Καλαμάτα.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας γρήγορα έλυσαν το κουβάρι του μυστηρίου πίσω από την άγρια δολοφονία των δύο νεαρών στην Καλαμάτα.

Το σημείο όπου οι δράστες άφησαν τα πτώματα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και οι τηλεφωνικές κλήσεις των θυμάτων ήταν τα «κλειδιά» της υπόθεσης που γρήγορα αξιοποίησαν οι αστυνομικοί.

Απο την αρχή οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εκτίμησαν ότι ο τόπος που οι δράστες πέταξαν τα άψυχα κορμιά των θυμάτων τους, δηλαδή σε γκρεμό στην αγροτική περιοχή στον Κάμπο της Μάνης Μεσσηνίας. Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε σκόπιμα καθώς εκεί πετιούνται νεκρά ζώα και αυτό το γνώριζαν κυρίως οι ντόπιοι. 

Παράλληλα, το φονικό όπλο, δηλαδή η κυνηγετική καραμπίνα, έδειχνε επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ότι πρόκειται για ντόπιους δράστες χωρις ποινικό μητρώο καθώς οι «συμμορίες» της περιοχής επιλέγουν άλλου είδους όπλα.

Η διερεύνηση των κλήσεων των θυμάτων οδήγησε στην προσαγωγή ατόμων που οι δολοφονημένοι γνώριζαν από το γυμναστήριο, ενώ εντοπίστηκε η κλήση από το κινητό του 19χρονου συλληφθέντα, γόνου γνωστής οικογένειας της Καλαμάτας.

Οι δράστες της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου οπλίτη Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο είναι δύο 19χρονοι φίλοι, οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού θανάτου στα θύματα για να «καθαρίσουν το όνομά τους» από την προσβολή της εκμετάλλευσης για αλισβερίσι αναβολικών. Οι 19χρονοι είχαν ζητήσει από τον Κ. Σγούρο να τους φέρει παρτίδα τέτοιων ουσιών και αφού είχαν προπληρώσει δεν τα έλαβαν ποτέ.

Ισχυρίστηκαν λοιπόν ότι θέλουν να συναντήσουν τα θύματα για νέα συναλλαγή αυτή τη φορά για ένα ΙΧ. Ωστόσο, η ώρα της εκδίκησης στο μυαλό των 19χρονων είχε φτάσει. Αστυνομικοί κύκλοι από την Καλαμάτα λένε στο newpost ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την μοτοσυκλέτα με την οποία τα δύο θύματα έφυγαν από το μπαρ στην Καλαμάτα για να πάνε στο μοιραίο ραντεβού με τον 19χρονο και τον συνεργό του που γνώριζαν από το γυμναστήριο για μια δήθεν αγοραπωλησία ΙΧ. Η μοτοσυκλέτα σύμφωνα με πληροφορίες του newpost βρέθηκε στην Καλαμάτα και μάλιστα σε κεντρικό σημείο που είχαν αφήσει οι δράστες. 

Η δολοφονία δύο νεαρών φίλων στη Μεσσηνιακή Μάνη προβληματίζει ιδαίτερα για το προφίλ των δραστών που είναι πολύ νέοι σε ηλικία. Oι άνδρες ήρθαν στα χέρια με τους δράστες στη διαδρομή προς το τελικό σημείο συνάντησης καθώς τα θύματα μπήκαν σε όχημα των δραστών για να πάνε όλοι μαζί. Σε αυτό το όχημα βρέθηκε και το φονικό όπλο. 

Έκανα 10  χιλιόμετρα και ο 19χρονος έστριψε σε χωματόδρομο που οδηγούσε σε μια ορεινή πλαγιά. Σε μικρή απόσταση σταμάτησε. Εκεί φαίνεται ότι εκδηλώθηκε από τους 19χρονους η απαίτηση για την επιστροφή των χρημάτων τους ή την προμήθεια των σκευασμάτων που είχαν παραγγείλει.

Οι δράστες οδηγούνται στον Εισαγγελέα. Χτες το βράδυ συνελήφθη στο κέντρο της Καλαμάτας και σήμερα τα ξημερώματα παραδόθηκε ο δεύτερος.

Σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Σγούρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νερόμυλο.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43347-drastes-diploy-fonikoy


σχετικα αρθρα