Μία απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τουρίστες από τη Γαλλία και άλλες χώρες που επέλεξαν πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου για τις διακοπές τους, καθώς την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου έπαθαν βαριάς μορφής δηλητηρίαση.

Το κανάλι RTL και στη συνέχεια η εφημερίδα Le Figaro φιλοξένησαν στα ρεπορτάζ τους τη σχετική ιστορία δίχως ωστόσο να κατονομάσουν το τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας, με την ηλεκτρονική έκδοση της Le Parisien και την ιστοσελίδα Ladepeche.fr σήμερα να δίνουν διάσταση στο θέμα φιλοξενώντας επώνυμες μαρτυρίες γάλλων τουριστών που βρέθηκαν εκεί.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 400 με 600 γάλλοι τουρίστες -στην πλειοψηφία τους από την Τουλούζη- έπεσαν θύματα της κακής ποιότητας του προσφερόμενου φαγητού σε πεντάστερο λουξ ξενοδοχείο της Ρόδου.

Με συνέντευξη τους στο Ladepeche.fr η Μαρσέλ και ο Ζαν-Πιερ Λακό περιγράφουν πώς οι ίδιοι, η κόρη τους και τα πέντε εγγόνια τους ξόδεψαν 20.000 ευρώ για τις διακοπές τους, οι οποίες τελικά μετατράπηκαν σε απίστευτη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ενώ η δεύτερη εβδομάδα διακοπών της οικογένειας, από τις 10 μέχρι τις 17 Αυγούστου, μετατράπηκε σε εφιάλτη».

Ο Ζαν-Πιερ Λακό, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης περιέγραψε ένα σκηνικό «αποκάλυψης» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο:

«Όπως και εκατοντάδες άλλοι παραθεριστές, έτσι η οικογένειά μου κι εγώ, ξαφνικά κάναμε εμετό και συνεχείς διάρροιες. (...) Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό στις πισίνες, στους διαδρόμους... παντού».

Έπειτα από τις εξελίξεις, το υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να στείλει κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΟΤ στο νησί, προκείμενου να ελέγξει τις καταγγελίες των τουριστών.