current views are: 1

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση12:59

«Χάθηκαν δύο νέοι και χάλασαν τη ζωή τους άλλοι δύο για το… τίποτα»

Την άποψη ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα για το τίποτα εκφράζουν αρκετοί αξιωματικοί της Αστυνομίας στην Καλαμάτα.

Δημοσίευση 12:59’
αρθρο-newpost

Την άποψη ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα για το τίποτα εκφράζουν αρκετοί αξιωματικοί της Αστυνομίας στην Καλαμάτα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Την άποψη ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα για το τίποτα εκφράζουν αρκετοί αξιωματικοί της Αστυνομίας στην Καλαμάτα.

«Δύο παιδιά χάθηκαν άδικα και δύο χάλασαν τη ζωή τους στην ουσία για το… τίποτα. Ούτε κυκλώματα, ούτε «δαίμονες» υπάρχουν πίσω από την υπόθεση» αναφέρει στο newpost αξιωματικός της Καλαμάτας. 

«Ήδη οι δύο νέοι αλληλοκατηγορούνται για το ποιος πυροβόλησε τα θύματα» προσθέτει. 

Μπορεί οι δράστες να είναι αμούστακα αγόρια ακόμη, ηλικίας μόλις 19χρονών, ωστόσο διέπραξαν ένα έγκλημα σκληρό και αυτό με αφορμή μερικά ευρώ. Ο 19χρονος Π.Μ. είναι γιος μιας ήσυχης οικογένειας στην Καλαμάτα. Ο πατέρας του είναι πολιτικός μηχανικός στην περιοχή και έχει μεσιτικό γραφείο Real Estate. O δεύτερος δράστης, επίσης 19 ετών, προέρχεται από αγροτική οικογένεια και μένει στον Κάμπο.

Και οι δύο είχαν λατρεία στα όπλα και τις κυνηγετικές καραμπίνες και αγαπούσαν την γυμναστική. Η σωματική τους διάπλαση ήταν ιδαίτερα σωματώδης για την ηλικία τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί μόνο στο χώρο των φάν των γυμναστηρίων και ακόμα και τα θύματα δεν ήταν «γνωστά ονόματα» ούτε στην ΕΛ.ΑΣ. ούτε στην Καλαμάτα. 

Στο προφίλ τους στο Facebook έχουν αναρτημένες πολλές φωτογραφίες με όπλα, στρατιωτικούς εξοπλισμούς και σύμβολα.

 Πως έφτασαν στους δράστες

Το σημείο όπου οι δράστες άφησαν τα πτώματα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και οι τηλεφωνικές κλήσεις των θυμάτων ήταν τα «κλειδιά» της υπόθεσης που γρήγορα αξιοποίησαν οι αστυνομικοί.

Απο την αρχή οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εκτίμησαν ότι ο τόπος που οι δράστες πέταξαν τα άψυχα κορμιά των θυμάτων τους, δηλαδή σε γκρεμό στην αγροτική περιοχή στον Κάμπο της Μάνης Μεσσηνίας. Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε σκόπιμα καθώς εκεί πετιούνται νεκρά ζώα και αυτό το γνώριζαν κυρίως οι ντόπιοι. 

Παράλληλα, το φονικό όπλο, δηλαδή η κυνηγετική καραμπίνα, έδειχνε επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ότι πρόκειται για ντόπιους δράστες χωρις ποινικό μητρώο καθώς οι «συμμορίες» της περιοχής επιλέγουν άλλου είδους όπλα.

Η διερεύνηση των κλήσεων των θυμάτων οδήγησε στην προσαγωγή ατόμων που οι δολοφονημένοι γνώριζαν από το γυμναστήριο, ενώ εντοπίστηκε η κλήση από το κινητό του 19χρονου συλληφθέντα, γόνου γνωστής οικογένειας της Καλαμάτας.

Οι δράστες της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου οπλίτη Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο είναι δύο 19χρονοι φίλοι, οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού θανάτου στα θύματα για να «καθαρίσουν το όνομά τους» από την προσβολή της εκμετάλλευσης για αλισβερίσι αναβολικών. Οι 19χρονοι είχαν ζητήσει από τον Κ. Σγούρο να τους φέρει παρτίδα τέτοιων ουσιών και αφού είχαν προπληρώσει δεν τα έλαβαν ποτέ.

Ισχυρίστηκαν λοιπόν ότι θέλουν να συναντήσουν τα θύματα για νέα συναλλαγή αυτή τη φορά για ένα ΙΧ. Ωστόσο, η ώρα της εκδίκησης στο μυαλό των 19χρονων είχε φτάσει. 

 


σχετικα αρθρα