Χειροπέδες σε έναν 17χρονο πέρασαν αστυνομικοί της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα Γιαννιτσά για εκβιασμό μέσω ίντερνετ.

Ο δεκαεπτάχρονος, που ήταν συνδιαχειριστής προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με ένα ακόμη άτομο το οποίο διέμενε σε χώρα του εξωτερικού,  εκβίαζε μία συνομήλικη του (η οποία έμενε στην ίδια χώρα με τον συνεργό του) προκειμένου να του στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Η αρχές της χώρας όπου διέμενε τόσο το θύμα όσο και ο συνεργός του 17χρονου ενημέρωσαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διερεύνηση της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη στην ελληνική επικράτεια.

Η Δίωξη προχώρησε σε ή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και εντόπισε τρεις παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του επίμαχου προφίλ. Έπειτα από άρση απορρήτου κατόπιν εισαγγελικής διάταξης βρέθηκε ο συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης,  ο οποίος και συνελήφθη

Επίσης μετά από προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει και τα ασύρματα δίκτυα - συνδέσεις Διαδικτύου άλλων δύο ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό του.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για  εργαστηριακές εξετάσεις.