Συνάντηση με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επί τάπητος τέθηκε η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, καθώς και οι δυσοίωνες προοπτικές για την αύξησή τους που δημιουργούνται από τις συγκρούσεις και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Η Λόρα Τόμσον ενημερώθηκε από τον κ. Βαρβιτσιώτη για τη στρατηγική του υπουργείου, καθώς και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.