Για σκευάσματα διατροφής που είχε προπληρώσει αλλά ποτέ, όπως ισχυρίζεται, δεν έλαβε ο ένας από τους δράστες, έγινε το διπλό φονικό της Καλαμάτας.

Οι δύο νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους και εξήγησαν με λεπτομέρειες τί συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Ο ένας από τους δύο 18χρονους είχε δώσει στον 26χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο 800 ευρώ χωρίς ποτέ να λάβει μέχρι σήμερα- όπως λέει- τα σκευάσματα που παρήγγειλε από αυτόν.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο αστυνομικός διευθυντής Καλαμάτας, οι δύο 18χρονοι, ο 26χρονος και ο 25χρονος συναντήθηκαν τα ξημερώματα  της Τρίτης στη μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας.

Οι δράστες πήγαν  με αγροτικό όχημα ιδιοκτησίας του πατέρα του 18χρονου που είχε δώσει τα χρήματα στον Κωνσταντίνο Σγούρο Από εκεί τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στο βουνό, σε απόσταση 18χιλιομέτρων, λέγοντάς τους ότι θέλουν να τους δείξουν ένα αυτοκίνητο προς πώληση. Όταν έφτασαν στην ερημική τοποθεσία, τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο και ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά με τον Σγούρο, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό πυροβόλο όπλο.

Μετά, οι δύο 18χρονοι μετέφεραν τα πτώματα στο σημείο που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, σε φαράγγι της τοπικής κοινότητας Κάμπος του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η έρευνα των αστυνομικών οδηγήθηκε στο σημείο όπου έγινε το φονικό. Εκεί βρέθηκαν κηλίδες αίματος,ίχνη στο χώμα που έδειχναν ότι κάποιος έσερνε ανθρώπινα σώματα και 7 κάλυκες φυσιγγίων.

Η μοτοσυκλέτα του Σγούρου, με την οποία πήγαν στο μοιραίο ραντεβού τα δύο θύματα, βρέθηκε σε γκαράζ ξενοδοχείου της Καλαμάτας.
Στο αγροτικό όχημα του πατέρα του δράστη, βρέθηκαν ίχνη αίματος.

Σε Ι.Χ αυτοκίνητο του 18χρονου που πυροβόλησε,  βρέθηκε η καραμπίνα και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για το φονικό όπλο, ενώ άλλη μια καραμπίνα βρέθηκε στο σπίτι του.

Στο σπίτι του δεύτερου δράστη  βρέθηκε ενα ακόμα κυνηγετικό, ενα στιλέτο, δυο μαχαίρια, γκλοπ, φυσίγγια, ινδική κάνναβη. ενώ σε κάδο απορριμάτων κοντά στο σπίτι του είχαν πεταχτεί τα δυο τσαντάκια μεσης που έφεραν τα θύματα με τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι δύο δράστες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας ο οποίος  τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Θα απολογηθούν τη Δευτέρα καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον Ανακριτή Καλαμάτας.