Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ληστεία με... έντονη οσμή τρομοκρατίας έγινε στις 2 το μεσημέρι στο Δίστομο Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή Άσπρα Σπίτια και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών εστιάζουν σε Αργολίδα, Αχαία και Αρκαδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost τρεις βαριά οπλισμένοι ληστές (καλάσνικοφ) εισέβαλαν στο κατάστημα τράπεζας πήραν περίπου 300.000 ευρώ και στη συνέχεια... έγιναν αντιληπτοί. Έτσι κατά τη διαφυγή τους πήραν μαζί τους έναν όμηρο. Πρόκειται για τον 35χρονο ταμία της τράπεζας ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. 

Το ΙΧ, ένα ασημί Toyota RAV, με το οποίο αρχικά διέφυγαν οι δράστες εντοπίστηκε καμμένο στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, ώστε να χαθούν ίχνη DNA, ενώ οι δράστες αναζήτησαν τρόπο διαφυγής μέσω θαλάσσης. Με σκάφος που είχαν δέσει στην παραλία διεύφυγαν μαζί με τον όμηρο και ακολούθησαν πορεία προς τον κορινθιακό κόλπο. Τελικά λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι τον άφησαν ελεύθερο στην περιοχή Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου εντοπίστηκε και το σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν και το ταχύπλοο σκάφος, ώστε να μην αφήσουν στοιχεία. Ωστόσο δυνάμεις του Λιμενικού έσπευσαν γρήγορα και με πυροσβεστήρες απέτρεψαν τη φωτιά. 

Τι... δείχνει τρομοκρατία

Ο τρόπος δράσης των ενόπλων της ληστείας παραπέμπει σε ληστείες που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου και για αυτό το λόγο ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική. Οι δράστες γνώριζαν ότι στα Άσπρα Σπίτια η Εθνική Τράπεζα σπάνια έχει κόσμο, οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα είναι μόλις τρεις και το χωριό σύμφωνα με πληροφορίες του newpost είναι άδειο αυτές τις καθημερινές. Επομένως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η ληστεία ήταν άρτια σχεδιάσμενη και οι δράστες γνώριζαν την περιοχή.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή είναι τεράστια ενώ το ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή ενισχύεται και από δυνάμεις της Αθήνας.