Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Αμέριμνος για την καθημερινή του βάρδια στην τράπεζα ξεκίνησε ο 35χρονος Ηλίας στα Άσπρα Σπίτια του Διστόμου χωρίς να γνωρίζει ότι πριν σχολάσει θα τον περίμενε η περιπέτεια της ομηρίας του από τρεις ληστές με καλάσνικοφ που μόλις λήστεψαν 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, o 35χρονος Ηλίας, παντρεμένος με ένα παιδί 8 μηνών εργάζεται χρόνια στην συγκεκριμένη τράπεζα και είχε ζήσει και την ληστειά του 2011! Στο εν λόγω υποκατάστημα οι υπάλληλοι είναι συνολικά πέντε ωστόσο λόγω αδειών σήμερα εργάζονταν μόνον οι τρεις, ανάμεσά τους και ο 35χρονος που ξεχώρισαν οι ληστές.

Η σύζυγός του δεν έμαθε αμέσως ότι ο άντρας της ήταν επί δύο ώρες όμηρος τριών βαριά οπλισμένων ληστών καθώς εκείνη την ώρα φρόντιζε το παιδί τους, ωστόσο κυριολεκτικά λαχτάρισε μέχρι να ενημερωθεί ότι «όλα είναι καλά», όπως της είπε ο σύζυγός της. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost η συνομιλία τους ήταν ιδιαίτερα σύντομη, της είπε μόνον «όλα είναι καλά» και κλείσανε, ωστόσο ήταν έντρομος.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν πάντως αναφέρουν στο newpost ότι πρόκειται για έναν δυναμικό τύπο ανθρώπου, ψύχραιμο με ιδιαίτερη αδυναμία στην οικογένειά του.

Ο 35χρονος Ηλίας, που αποτελεί πλέον τον πιο πολύτιμο μάρτυρα της ένοπλης ληστείας στην τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια, καταθέτει απόψε στην Αντιτρομοκρατική τι είδε τι άκουσε και όλες της λεπτομέρειες της δίωρης ομηρίας του... Ο ταμίας είχε την μεγαλύτερη επαφή με τους δράστες και η κατάθεση του αναμένεται να απαντήσει σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα των αστυνομικών. Εξάλλου, ο Ηλίας έζησε από κοντά την διαφυγή των δραστών από το υποκατάστημα όπου και τον κράτησαν όμηρο έως την παραλία της Αγίας Σωτηρίας, όπου οι δράστες παράτησαν το κλεμμένο από την Αθήνα ΙΧ και στη συνέχεια το έκαψαν για να κρύψουν ίχνη και DNA.

Οι τρεις ένοπλοι στη συνέχεια έβαλαν τον 35χρονο μέσα στο ταχύπλοο που βρισκόταν δεμένο στην παραλία και κινήθηκαν προς το Ξυλόκαστρο. Λίγο πριν την παραλία Κάτω Λουτρά τον έριξαν στη θάλασσα λέγοντάς του «και τώρα κολύμπα» και οι ίδιοι συνέχισαν μέχρι τη στεριά ώστε να μην δει πως θα κινηθούν, αλλά και για να προσπαθήσουν να κάψουν το σκάφος.

Ο Ηλίας μόλις βγήκε στη στεριά ειδοποίησε μόνος του λιμενικούς και αστυνομικούς λέγοντάς τους, «με άφησαν εγώ είμαι ο όμηρος».