Με τρείς προσωρινά κρατούμενους και εννέα ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που αποκάλυψε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.

Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταδίδει το flashnews.gr, δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα για ανάμειξη Σφακιανών στην υπόθεση.

Οι πηγές αναφέρουν ότι από τις έρευνες δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή - ηθική αυτουργία κατοίκου ή κατοίκων του Δ. Σφακίων στην αποτραπείσα επίθεση κατά του αυτοκινήτου του Δημάρχου Π. Πολάκη. 

Μάλιστα το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι "δεν υπάρχει ούτε κάν ένδειξη για εμπλοκή άλλων προσώπων πέραν του φερόμενου ως δράστη". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη σχετική αναφορά που υπάρχει για το θέμα στην δικογραφία, είναι στην σελίδα 48, όπου ο ίδιος ο Δήμαρχος στην κατάθεση του αναφέρει ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει συγγένεια με οικογένεια στα Σφακιά και συνδέει το γεγονός με μία διένεξη για οικοπεδική διαφορά, χωρίς όπως φαίνεται να υπάρχουν άλλα στοιχεία.