Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκαν οι δύο body builders τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με την προανακριτική απολογία του ενός εκ των δύο 18χρονων που επικαλείται η Καθημερινή, ο ένας από τους δράστε περιέγραψε πως έγινε το περιστατικό το μοιραίο εκείνο βράδυ:

«Ο Κώστας (σ.σ.: ο Κων. Σγούρος) έπιασε από τον σβέρκο τον Παναγιώτη (σ.σ.: τον δεύτερο κατηγορούμενο Παναγιώτη Μ.) και τον έβαλε ανάμεσα σε αυτόν και τον άλλο φίλο του, για να πάνε με τα πόδια εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το αυτοκίνητο. Εγώ, μόλις είδα αυτή τη σκηνή φοβήθηκα για τον φίλο μου και για μένα και βγήκα από το αυτοκίνητο ακολουθώντας τους γρήγορα. Ο Παναγιώτης με άκουσε που τους ακολουθούσα, γύρισε, με είδε και τους ξέφυγε γρήγορα προς την άκρη του δρόμου και τότε εγώ πυροβόλησα. Ήμασταν φοβισμένοι και τρέμαμε, ενώ ο Παναγιώτης έκανε εμετό. Από την τρομάρα μας δεν πλησιάζαμε προς το σημείο τους».

Ο 18χρονος κατηγορούμενος εξηγεί γιατί πήγαν οπλισμένοι στο ραντεβού με τα θύματα για την αγοραπωλησία αναβολικών, επειδή ο 26χρονος σε μεταξύ τους συζητήσεις είχε επικαλεστεί ότι είχε στην κατοχή του δύο όπλα.

Ανατριχιαστική είναι και η περιγραφή για το τι ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς:

«Σύραμε το ένα πτώμα για να το πάμε πιο πάνω και να το πετάξουμε, αλλά επειδή δεν μας άρεσε το σημείο γυρίσαμε πίσω και βάλαμε τα δύο πτώματα στην καρότσα του αγροτικού. Ψάχναμε να βρούμε ένα σημείο προς τη Μάνη για να τους πετάξουμε, όπως κι έγινε. Πήγαμε στο σπίτι μου στη Φιλοθέη και παρκάραμε απ’ έξω. Εκεί, με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών και την άλλη μέρα πετάξαμε τα τσαντάκια τους σε άλλο κάδο εκεί δίπλα».