Ορκίστηκαν σήμερα ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι του δήμου και των τοπικών διαμερισμάτων του νησιού. 

Κατά την ομιλία του, ο κ. Κολοκοτσάς υπογράμμισε:

«Σήμερα ορκιστήκαμε να κάνουμε πράξη αυτά που προεκλογική υποσχεθήκαμε, δεν είμαστε μάγοι. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος, όμως δεσμευτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραστούμε τις ευθύνες μας και να δώσουμε την μάχη για την Ζάκυνθο, μια μάχη που θα διαρκέσει πέντε χρόνια. Δεσμεύτηκα με ένα συμβόλαιο τιμής και υποσχέθηκα στο ζακυνθινό λαό, ότι δεν θα τον προδώσω».

Ο νέος δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η Ζάκυνθος την επόμενη πενταετία θα ξαναγίνει «το Φίορο του Λεβάντε» και επισήμανε ότι ο ίδιος και όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού του «θα εργαστούμε σκληρά για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, για την αισθητική, την τάξη, την καθαριότητα, την ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών μας. Για να αποκτήσει η Ζάκυνθος, ο τόπος του πολιτισμού, της ποίησης, της τέχνης και της φιλοξενίας, την αίγλη που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια».

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων.