Το Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει την δυνατότητα, το προσεχές Σαββατοκύριακο στους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν την συντήρηση γλυπτών, ενώ μεταξύ άλλων προσφέρεται το αναγνωστήριο με θέα τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.

Η πρωτοβουλία με τίτλο «Μια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης», έχει στόχο μικροί και μεγάλοι να ζήσουν ευχάριστα μια ολόκληρη μέρα στους χώρους του Μουσείου.

Οι επισκέπτες, γονείς και παιδιά, καλούνται να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από τρία διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Για τις ανάγκες του παιχνιδιού τοποθετήθηκαν ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Το παιχνίδι συνδυάζεται με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, στο πλαίσιο του οποίου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί τόπου σε βίντεο τους συντηρητές του Μουσείου να καθαρίζουν τα γλυπτά.

Την ίδια ώρα, οι φίλοι του Μουσείου έχουν δυνατότητα να συμμετάσχουν στις παρουσιάσεις επιλεγμένων εκθεμάτων από τους αρχαιολόγους  φροντιστές, οι οποίοι βρίσκονται ταυτόχρονα στη διάθεση του κοινού για να λύσουν τυχόν απορίες του.

Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης και τις γαστριμαργικές απαιτήσεις των μικρών επισκεπτών του Μουσείου, αφού στο πλαίσιό του, το εστιατόριο που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο ετοίμασε υγιεινά παιδικά γεύματα.

Σημειώνεται ότι κάθε Παρασκευή, η έκθεση του Μουσείου είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ το εστιατόριο, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα προσφέρει ιδιαίτερα ελληνικά πιάτα σε προσιτές τιμές και θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολάυσουν τον χώρο του αναγνωστηρίου στο δεύτερο όροφο, όπου παρέχεται και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.