ΕΛΛΑΔΑ

Κατσιφάρας: Να γεφυρώσουμε τις ανισότητες στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2014, 18:53 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2014, 18:53
Κατσιφάρας: Να γεφυρώσουμε τις ανισότητες στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Facebook Twitter Whatsapp

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην ομιλία του τόνισε πως η «θητεία μας (...) θα κριθεί επιτυχημένη μόνο αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε ανισότητες και να λειάνουμε αδικίες. Θα κριθεί επιτυχημένη στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Και στο πεδίο αυτό θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Αναφέρθηκε εξάλλου σε δύο από τα μεγαλύτερα έργα που, όπως είπε, βαίνουν πλέον σε φάση ολοκλήρωσης, δηλαδή την Ολυμπία και την Ιόνια Οδό, δυο έργα που, όπως τόνισε, θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και τις προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι μέσα στους επόμενους 16 μήνες, να έχουν παραδοθεί στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.

«Στο πολύ κοντινό μέλλον η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ολοκληρωμένο το δίκτυο των βασικών της υποδομών και με πόρους από τη νέα προγραμματική περίοδο, θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τα βήματα της προς τον στόχο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού της μοντέλου», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Την τελετή της ορκωμοσίας για τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους νέους αντιπεριφερειάρχες, Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, καθώς και για τους 51 περιφερειακούς συμβούλους, τέλεσε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν επίσης ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.