Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στο αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου της Πάτρας.

Ο νέος δήμαρχος της πόλης τόνισε πως Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι η «"Λαϊκή Συσπείρωση" αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου με αίσθημα ευθύνης σε μια περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών ζωής, των εργαζομένων και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων, εξ αίτιας της καπιταλιστικής κρίσης».

Στόχοι της νέας δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον κ. Πελετίδη είναι η διεκδίκηση «για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους».

Ακόμη, ανέφερε ότι «διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοτικών επενδύσεων, αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής - αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θα αντισταθούμε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες του δήμου».

Συνεχίζοντας ο νέος δήμαρχος Πατρέων σημείωσε ότι «στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας, ιδιαίτερα δε τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.

Ας σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Κώστας Πελετίδης, εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προχώρησε σε πολιτική δήλωση ορκωμοσίας αναφέροντας:

«Δηλώνουμε στην τιμή και την συνείδηση μας, να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού».