Αεροσκάφος Α7 Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε στις 09:45 π.μ. ενώ συμμετείχε σε άσκηση πάνω από την περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κατά τη διάρκεια βύθισης ο πιλότος διαπίστωσε μηχανική βλάβη και ενώ έκανε τις προβλεπόμενες διαδικασίες επαναφοράς της λειτουργίας του αεροσκάφους δεν κατάφερε να το θέσει υπό έλεγχο.

Αφού συνεννοήθηκε με το Αρχηγείο της Αεροπορίας, του δόθηκε η άδεια να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με τη χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και εφόσον δεν πετούσε πάνω από κατοικημένη περιοχή.

Ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος και το Α7 ακολούθησε καθοδική πορεία και συνετρίβη. Αμέσως σωστικά συνεργεία, της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσαν στην περιοχή, περισυνέλεξαν τον πιλότο και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για προλητικούς λόγους.

Ο πρώτος που επικοινώνησε με τον χειριστή του Α7 ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για την άμεση και σωστή αντίδρασή του, ενώ τόνισε ότι αποτελεί σημαντικό γεγονός ότι από το ατύχημα δεν υπήρξαν θύματα και το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους ήταν μακριά από κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη αυτά, τον επόμενο μήνα θα αποσυρθούν από την Πολεμική Αεροπορία καθώς δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτά πια αφού έχει σταματήσει η παραγωγή τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν είχε πρόβλημα καθώς η Πολεμική Αεροπορία παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει η παραγωγή τους, τα χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία και προχωρά στην απαραίτητη συντήρησή τους.

Γ.Κοκ.