2,5 εκ. πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο Snezhura το οποίο οδηγήθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σητείας, για έλεγχο. Κατασχέθηκε και το ίδιο το πλοίο ενώ συνελήφθησαν τα 8 μέλη του πληρώματος.

Αυτή την ώρα, λιμενικοί καταγράφουν τα λαθραία τσιγάρα, τα οποία το πλοίο φόρτωσε από την Τουρκία με τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο

Τι προηγήθηκε

Στο λιμάνι της Σητείας για έλεγχο οδηγήθηκε το φορτηγό πλοίο Snezhura με σημαία Ουκρανίας και 8μελές πλήρωμα, το οποίο θεωρείται ύποπτο για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Το πλοίο είχε εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας νότια της Μήλου, ωστόσο, το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού δεν μπορούσε να το προσεγγίσει για έρευνα λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά το απόγευμα της Τρίτης λιμενικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν το πλήρωμα του πλοίου.

Όπως ανακοινώθηκε στην επιχείρηση έλαβαν μέρος θαλάσσια, εναέρια μέσα καθώς και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες Ειδικών Επεμβάσεων , Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Αγ. Νικολάου, Ελικόπτερο HC-35 της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του ΛΙμενικού και Ελεύθεροι Σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών