Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα ψιλικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν την Κυριακή στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά ένας άνδρας και μία γυναίκα, αμφότεροι 21 ετών, ενώ αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στη σπείρα ακόμη δύο συνεργοί τους.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα και καταστήματα ψιλικών στην Αττική.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κινούμενοι με μοτοσικλέτα, με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας, μετέβαιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα, και με την απειλή όπλου αφαιρούσαν χρήματα από ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 15 ληστείες στις περιοχές Χαϊδαρίου, Πειραιά, Δραπετσώνας και Κερατσινίου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι (replica) και μία μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.