Στη Βουλή κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο το βράδυ της Τρίτης η τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανάμεσα σε άλλα η τροπολογία προβλέπει την εξαίρεση από τη διαγραφή και διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 όσων συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (2012-2013 και 2013-2014).

Το ίδιο ισχύει και για όσους φοιτητές οφείλουν μόνο τη διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, θα υπάρξει προσθήκη ώστε να μη χάσουν την φοιτητική τους ιδιότητα και όσοι δήλωσαν συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια.

Και οι τρεις κατηγορίες φοιτητών δικαιούνται να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση από τους «αιώνιους» φοιτητές ενώ εκτίμησε ότι από τους περίπου 170.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές περίπου 25.000 φοιτητές προσήλθαν σε εξετάσεις.

«Είναι ανάγλυφοι οι αριθμοί για αυτούς τους φοιτητές που επέδειξαν ενδιαφέρον μετά την ψήφιση του νόμου», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.  Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη το ΤΕΙ Αθηνών έχει ξεκινήσει από το 2007, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, τις διαγραφές όποιων δεν εγγράφονται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί 17.000 άτομα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία