Σύσκεψη για το θέμα των αναβολικών  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τη συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

Όπως αποφασίστηκε, θα ξεκινήσει εκστρατεία κατά των αναβολικών, με μεικτά κλιμάκια από την Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και τον ΕΟΦ.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με αφορμή το διπλό έγκλημα στην Μεσσηνία και πέραν των υπουργών μετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ , Στυλιανός Στασινόπουλος, ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας υποστράτηγος Αλκιβιάδης Τζοΐτης και ο υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και να ενταθούν οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ, του ΣΔΟΕ και του ΕΟΦ.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η αναζήτηση μέτρων ευαισθητοποίησης των πολιτών, προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας όλων των απαγορευμένων ουσιών αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας από τις αρνητικές συνέπειες τους ιδιαίτερα στη νεολαία.