ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεστοουν: «Οι Έλληνες θέλουν την Formula 1. Λεφτά έχουν;»

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2014, 11:44 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2014, 12:44
Έκλεστοουν: «Οι Έλληνες θέλουν την Formula 1. Λεφτά έχουν;»
Facebook Twitter Whatsapp

Στη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας στην χώρα μας αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας στην χώρα μας αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν.

Μιλώντας στο CNN ο ισχυρός άνδρας της Formula 1, σχολιάσε τις συζητήσεις που λαμβάνουν στην χώρα μας για την δημιουργία πίστας στη Δραπετσώνα. Όπως είπε ο ίδιος έχει ενημερωθεί, για το ελληνικό ενδιαφέρον τού έχει ζητηθεί και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο όπως πρόσθεσε αυτό που μένει τώρα είναι να υπάρχουν και τα χρήματα για να γίνει.

«Οι Έλληνες θέλουν τη Formula 1 στην πατρίδα τους και ήδη με έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν και τα χρήματα να το κάνουν» τόνισε ο 84χρονος Έκλεστοουν σχολιάζοντας στην ουσία τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στα χρονοδιαγράμματα του project.

Μιλώντας στο CNN από την πλευρά του ο επικεφαλής της Delpis Formula 1 και πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αποτελεί εγγύηση για εμάς». 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο απερχόμενος δήμαρχος Δραπετσώνας - Κερατσινίου Λουκάς Τζανής έκανε λόγο για ολιγωρία της κυβέρνησης κυρίως όσον αφορά στο θέμα της προσέλκυσης των επενδυτών για την υλοποίηση του σχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζανής απεύθυνε έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης «να βγει μπροστά και να εγγυηθεί στους επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν. Ενας επενδυτής θέλει τα εχέγγυα του υπουργού».