Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως με την ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, θα δοθεί τέλος στην «αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους».

Οι βάσεις θα αναρτηθούν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή πέρασαν.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Την Πέμπτη στις 10:00 θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών- μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές, οι οποίες φέτος όχι μόνο αφορούν περισσότερους από πέρυσι, αλλά θα ικανοποιηθεί και μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων. Και αυτό διότι ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε ιδρύματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας.

Για τους υπολοίπους που επιθυμούν να μετεγγραφούν, θα πρέπει το κατά κεφαλήν εισόδημα στην οικογένεια να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, ωστόσο σε αυτή την κατηγορία θα υπάρχει ποσόστωση 10% επί του αρχικού αριθμού εισακτέων για κάθε τμήμα.