Εθελοντές από την Ελλάδα μάχονται στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, αναπαράγοντας πληροφορίες της ρωσόφωνης εφημερίδας Athens Courier.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «υπάρχει μεγάλη κοινότητα Ελλήνων στην ανατολική Ουκρανία που υπέφεραν όσο και οι ντόπιοι της περιοχής και έχουν μεταναστεύσει στο Ροστόφ και το Κουμπάν της Ρωσίας».

«Πέραν των ελλήνων, δύο τάγματα σέρβων, 25 αμερικάνοι πολίτες και άλλοι μάχονται στο πλευρό των αυτονομιστών ανταρτών» αναφέρει το Ria Novosti.

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρουν ότι ένα από τα ισχυρότερα τάγματα των αυτονομιστών αποτελείται από εθελοντές που προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τον Καναδά και την Πολωνία.

Ο Αλεξάντρ Μποροντάι, πρώην πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ», δήλωσε στην σελίδα του στο Facebook, ότι οι εθελοντές είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους κατοίκους να αποκαταστήσουν τις υποδομές στην περιοχή.