Ένταση, ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιρατσιστικών - αντιφασιστικών οργανώσεων, επικράτησε πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου,στον περίβολο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα ομάδα χρυσαυγιτών, που είχε εισέλθει από νωρίς στον περίβολο, υποδέχτηκε με χειροκροτήματα τον περιφερειακό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής, Νίκο Χρυσομάλλη, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «'όχι φυλακές για τους εθνικιστές», «κάτω η χούντα του μνημονίου», κ.α.

Ομάδα μελών των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, που είχε μπει κι΄ αυτή στο χώρο, αντέδρασε, ορισμένοι άνοιξαν πανό, με την υπογραφή «ΚΕΕΡΦΑ» (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή), ενώ φώναξαν συνθήματα όπως: «κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της φασιστικής», «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Στην ομάδα των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων βρίσκεται και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός.