Μέσα από ένα βίντεο φαίνεται το μέγεθος του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Το τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών «ENA CHANNEL GREECE» κατέγραψε εικόνες της περιοχής από ελικόπτερο.

Στο βίντεο διακρίνεται ο μαρμάρινος περίβολος συνολικού μήκους 497 μέτρων καθώς και το προσωρινό στέγαστρο που καλύπτει το μνημείο.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται κανονικά και μέχρι στιγμής έχουν αποδώσει σημαντικά ευρήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού προχθές αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης και αποκαλύφθηκε η συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου.

«Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους. Στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τον προθάλαμο, σε πλάτος δυο μέτρων περίπου, από τον τοίχο της εισόδου, ενώ ο εσωτερικός χώρος, καλύπτεται ακόμη από όγκο χωμάτων, ο οποίος θα αφαιρείται, με ιδιαίτερη προσοχή, στις επόμενες μέρες.

Επίσης, πραγματοποιούνται, συστηματικά, εργασίες συντήρησης και στερέωσης τόσο της πρόσοψης του μνημείου, όσο και του εσωτερικού του αποκαλυπτόμενου χώρου.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται υποδομές που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και ασφαλέστερη προστασία στο ταφικό μνημείο από τις καιρικές συνθήκες.