Ένταση επικρατεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης όταν ομάδα Χρυσαυγιτών και ομάδα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων προχώρησαν σε αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Μιλώντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνέστησε ψυχραιμία και παρακάλεσε τους περευρισκόμενους να κάνουν ησυχία. 

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα αναγκαστεί να τους βγάλει έξω από την αίθουσα διά αστυνομικής συνοδείας.

Τους δύο εξώστες της αίθουσας έχουν καταλάβει, οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φωνάζουν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης. Οι Χρυσαυγίτες λένε "όχι φυλακές για τους εθνικιστές" και οι αντιφασίστες απαντούν "ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά".

Παράλληλα οι αντιφασίστες έχουν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Οι χρυσαυγίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.